Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

Lymfedrainage

Oedeem is een vochtophoping in een deel van het lichaam. Lymfoedeem is een vochtophoping ten gevolge van een onvoldoende functionerend of een defect lymfesysteem. Dit kan zijn door een operatie waarbij er lymfeklieren zijn weggenomen of door bestraling. Dit wordt secundair lymfoedeem genoemd. Ook kan het defect aangeboren zijn: dan wordt het primair lymfoedeem genoemd.

Hoe kunt u lymfoedeem herkennen?

Lymfoedeem begint meestal met een toename van spanning op de huid; het lichaamsdeel voelt zwaarder aan. Daarna zal er ook een toename van de omvang plaatsvinden. Dit hoeft niet altijd pijnlijk te zijn maar zal u wel hinderen in uw dagelijkse bezigheden.

Wat te doen bij lymfoedeem?

Lymfoedeem gaat niet vanzelf over. De geregistreerde lymfoedeemtherapeut behandelt niet alleen het lymfoedeem adequaat maar is tevens een deskundige op het gebied van beweging en houding.

Vergoeding

Alle zorgverzekeraars vergoeden oedeemfysiotherapie. Lymfoedeem is een chronische indicatie en daarom heeft u altijd een verwijzing van een arts nodig

Specialisaties van Gooioord Fysiotherapie en trainingcentrum