Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

Fysiotherapie

Voor wie is de fysiotherapeut? 

Kunnen spelen met de kleinkinderen? zelf de boodschappen blijven halen? Of met minder pijn bewegen?

Op Gooioord stellen we de patiënt/klant centraal. We hebben aandacht voor uw verhaal en wensen. Met de kennis van de fysiotherapeut en uw hulpvraag zullen we samen toewerken naar uw doel.

Op Gooioord werken we met zowel oude vertrouwde methoden (massage en oefentherapie) als nieuwe technieken (dry needling, echo) altijd op zoek naar wat voor u het beste werkt!

Gooioord, de specialist in beweging 

Bij ons kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen. Hier leest u daar meer over. Wat de fysiotherapeut doet, hoe een behandeling in zijn werk gaat en hoe de kwaliteit ervan gewaarborgd is. Kortom, een nadere kennismaking met Gooioord en uw fysiotherapeut. 

Zonder verwijsbriefje naar de fysiotherapeut 

U kunt rechtstreeks naar ons toekomen. U hoeft dus niet langs de huisarts om een verwijsbriefje te vragen. De voordelen: u komt direct bij de specialist terecht en kunt dus meteen aan uw herstel gaan werken. De fysiotherapie kent verschillende specialisaties. Voor iedereen is er dus wel een specialist, of u jong bent of oud, last hebt van klachten opgedaan tijdens het sporten of het werk of specifieke fysieke klachten hebt aan bijvoorbeeld het bekken, uw kaak-gewricht, uw wervelkolom of een opgezette arm na een borstoperatie. 

De eerste afspraak bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek waarin vastgesteld wordt bij welke fysiotherapeut u aan het juiste adres bent. Vervolgens stellen wij in overleg met u een behandelplan op. Maatwerk, helemaal toegesneden op uw klachten en wensen. 

Een behandeling op uw lijf geschreven 

Gooioord spoort de oorzaak en de daarmee samenhangende problemen van de klacht op en tracht deze, door middel van onder andere oefentherapie, weg te nemen. Als de oorzaak van een klacht eenmaal is verdwenen, zullen de symptomen zich ook niet meer voordoen en kan uw lichaam op een natuurlijke manier herstellen. Meestal maakt Gooioord daarbij gebruik van oefentherapie: op die manier verbeteren wij samen met u de bewegingsmogelijkheden van gewrichten en vergroten wij de spierkracht. Het doel van fysiotherapie kan ook een andere houding zijn of een beter evenwicht. Bij hyperventilatie-klachten leert de fysiotherapeut u een andere ademhalingstechniek aan zodat u goed kunt ontspannen. U kunt ook voor preventief advies en voorlichting bij Gooioord terecht. Als u bijvoorbeeld weer op een verantwoorde manier wilt beginnen met sporten, stelt Gooioord samen met u een beweegplan voor u op. Altijd afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en rekening houdend met uw wensen. 

Bent u goed verzekerd? 

Fysiotherapeuten mogen zelf hun tarieven bepalen. De hoogte hangt samen met zaken als service of vermelding in het kwaliteitsregister (zie volgende paragraaf 'Zekerheid over kwaliteit'). De tarievenlijsten vindt u in onze fysiotherapie-praktijk. De basisverzekering vergoedt fysiotherapie alleen voor chronische patiënten vanaf de tiende behandeling (overleg met uw fysiotherapeut of u in deze categorie valt) of voor jongeren tot 18 jaar (de eerste 18 behandelingen). Het is dus aan te raden een goede aanvullende verzekering af te sluiten. Uw zorgverzekeraar kan u exact vertellen wat de vergoeding bedraagt. 

Zekerheid over kwaliteit 

De titel Fysiotherapeut is wettelijk beschermd. Wie de officiële studie heeft afgerond, aan alle basiseisen voldoet en staat ingeschreven bij de overheid, mag zelfstandig patiënten behandelen als fysiotherapeut. Om de kwaliteit van fysiotherapie nog verder te stimuleren is het Kwaliteitsregister Fysiotherapie in het leven geroepen door de beroepsorganisatie het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Wie aan alle kwaliteitseisen voor behandeling, praktijkervaring, (bij)scholing en vakoverleg voldoet en werkt volgens de KNGF-richtlijnen, mag zich in het Kwaliteits-register Fysiotherapie inschrijven. Gooioord is daar ingeschreven.